tisdag 27 april 2010


Alltså, jag har ju alltid älskat blommor, men nu tänkte jag ge mig i kast med tomater. Därför blev jag så glad när jag kom hem efter vår Köpenhamnsresa och såg att de små fröna jag planterat, faktiskt hade börjat gro! Förra sommaren såg jag grannens stora lerkrukor ute på deras altan, full med småtomater. Då bestämde jag mig för att i alla fall försöka få till egna, trots att jag inte har vidare värst gröna fingrar. Nu ska de små plantorna omplanteras i större krukor, så det är väl bara att ta tag i saken och gräva hål i plånboken..
Olen aina tykännyt kukista, mutta ajattelin keväällä että yritän istuttaa tomaatteja. Iloisin mielin istutin pieneen ruukkuun taimia. Ilahduin kun pääsin kotiin Kööpenhaminan reissun jälkeen kun huomasin että ruukkuun oli ilmentynyt tomaatinalkuja.. Viime kesänä näin naapurilla mahtavia tomaatteja joita hän oli istuttanut isoihin ruukkuihin, joten ajattelin että ensi kesänä minäkin yritän!
My tomatoplants! Hopefully they will survive when I plant them in larger pots..

3 kommentarer:

 1. Jag hade också tänkt att plantera om lite växter här hemma idag :)
  Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, perfekt! Har precis sått frön till tomatplantor, TROTS att många i min omgivning påstått att det är ett jävla jobb och att det aldrig blir några växter och OM det nu mot all förmodan skulle bli växter så blir det ALDRIG några faktiska tomater...haha. vet du hur lång tid det tar ungefär från att man ploppat i fröna i jorden tills man har en tomat redo att sätta tänderna i?

  SvaraRadera
 3. Haha, jag har hört detsamma! Det står att när man omplanterat så ska krukorna stå ljust men svalt.. ställde mina i uterummet över dagen och när jag kom hem från ett dop i eftermiddags så såg de inte så pigga ut. Det kan bli ganska varmt där.. Mer vatten och så ställde jag helt sonika ut dem. Har inte den blekaste hur detta ska gå och inte heller när man i sådana fall ska kunna skörda sina förhoppningsvis delikata tomater..helt novis på detta :)Du måste berätta hur det går för dig!

  SvaraRadera