måndag 30 december 2013

Virkad vår!

Lueskelin että kevään trendeihin kuuluu virkatut mekot ja v-kaulaaukot. Voi vitsi, löysin niin mahtavan ohjeen virkattuun mekkoon!
Läste att i topp 5-trender i vår ingår virkade klänningar, v-ringat,hemmagjort och ofärdig finish. Jag hittade mönster till en fantastisk virkad klänning som jag bara måste virka! Det är genomsklinlig mage på den..vilket jag verkligen inte ska ha så det blir till att ändra lite..
The spring trends are many but amongst them..crocheted dresses! Which gives me an excellent excuse to go and shop yarn :) I don't want to show off my stomach like in the dress at the picture so I'll modify the pattern a little.

3 kommentarer:

 1. Hej Theresa! Jag antar att det kanske var denna klänning du menade? Om man ska avsluta ett varv med en sm i den tredje lm, så betyder det förmodligen att varje varv börjar med 3 lm (som ersättning för den första st), ??? - Den tredje av dessa lm motsvarar ju då liksom toppen av stolpen. Om du gör en sm i den "toppen" så är varvet slutet, och du kan påbörja nästa varv, (antagligen med 3 lm). Hör gärna av dig!

  SvaraRadera
 2. Tack för ditt svar! Jag hoppade över smygmaskorna och vänder på arbetet och gör därefter 3 lm som varvet börjar med. Hoppas att det funkar det också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vitsen med smygmaskan är, som jag kan förstå, att varvet fästs ihop till en ring. Om du då hoppar över smygmaskan så blir det i stället ett platt stycke som du får sy ihop i sidan sedan. Och det går ju det också!

   Radera