söndag 31 oktober 2010

Symässa på Kviberg

Idag var vi på Symässa på Kviberg. Vi hämtade lite inspiration och tittade på allt inom både stickat och sytt. Jag köpte en jättefin mössa och änglaörhängen samt hänge. Jag var nöjd med dagens fynd! Nåt garn blev det inte. Det fanns mest effektgarner och garn i annorlunda material som var ganska dyrt.

lördag 30 oktober 2010

MASKA




MASKA är ett göteborgsbaserat företag som producerar stickat för kvinnor. MASKAs plagg säljs bara via nätet och är helt säsongsoberoende. MASKA arbetar med material som ska vara hållbara i både material och design. MASKA har fri frakt till hela världen. Slow fashion är ett begrepp som förhoppningsvis är här för att stanna. Kollektionssäsonger är enligt mig passé, det är gammalmodigt och vi behöver få till ett annat sätt att tänka för att värna om vår miljö och slippa konsumera i onödan.
MASKA

lördag 23 oktober 2010

torsdag 21 oktober 2010



Systerdottern ska få ett par benvärmare i lila med rosa hello kitty på skaftet. Jag har ritat ett eget mönster som jag hoppas ska bli bra!

Min halsduk är klar och invigd! Den blev härligt mjuk och varm!
Kaulaliinani on valmis ja käytettykin jo kerran! Lämmin ja pehmeä. Göteborgissa oli miinusasteita aamulla joten talvitakki päälle ja muutenkin lämmintä vaatetta esille.

måndag 4 oktober 2010

St Jörgen spa

Förra helgen var vi på St Jörgen Spa i Göteborg. Vi övernattade lör-sön och utnyttjade deras fantastiska spa avdelning till max. Först fick vi helkroppsmassage och sedan utförde vi en sparitual=badceremoni som utförs i en särskild ordning. Så här står det på hemsidan:
Du använder varma och kalla källor, bastur, duschar och bad, tillsammans med utvalda produkter. Ritualen tar ca 2-4 timmar beroende på hur mycket tid du vill spendera hos oss. Vi rekommenderar att genomföra ritualen i stilla tempo. När du checkar in får du allt du behöver (förutom badkläder som du själv tar med). En spaguide guidar dig igenom ritualen och våra spavärdar hjälper dig gärna. Produkterna som du använder under ritualen är helt naturliga med råvaror från den skandinaviska naturen. Produkterna är skonsamma både för människor och vår miljö. I sparitualen ingår inträde till spa, aktivitetsprogram, produkter, te och frukt.
Man kan också välja att bara gå på dagspa utan övernattning. På en vardag kostar det runt 495 kr med sparitual och tillgång till aktivitetsprogram. På en söndag 695 kr. Det är värt vartenda krona!



St Jörgen Spa

Fick det här fina gula garnet från mamma. Garnet kommer från Novita och heter Palma. 100% Polyamid = nylon, vilket stör mig lite, men det få gå i alla fall. I vinter när man bara har mörka färger så kan en halsduk i den här färgen pigga upp. På RUSTA kan man ibland hitta Novitas garner och då främst strumpgarn. Just det här garnet ska stickas på stickor nr 4,5-5 , men jag stickar på nr 6. Maskantal i det här garnet till en halsduk ligger på 22 (stickor nr 6) men jag tog i rejält med 35 för att få en bredare variant.
Keltainen kaulaliina piristää, kun ulkotakit yleensä aina ovat tummia.

fredag 1 oktober 2010


Pinnehobby



Apropå handgjorda leksaker. Dessa är helt underbara och virkade av asiatiska kvinnor i sina hem istället för producerade i traditionella fabriker. Fint initiativ tycker jag!
Anne-Claire Petit